Кулинарен бюлетин 💌

от admin

Хей, добре дошъл в моя кулинарен бюлетин!

Ако обичаш храната толкова, колкото и аз, тогава непременно ще харесаш моя кулинарен бюлетин. В него разказвам истории, споделям ексклузивни рецепти, любими готварски книги, и моята уникална гледна точка за храната. И всичко това ще получаваш директно в своята поща.


Минали издания на бюлетина

💌 Galitastes бюлетин – 🇩🇪 немски коледни традиции и базари в Северна Германия

Здравейте и добре дошли в първия бюлетин за новата година. Пожелавам ви една усмихната, успешна и изпълнена с пътешествия 2024. По план, този трябваше да е последният бюлетин за 2023, но покрай тестване на нови рецепти , пътувания и еуфорията около празниците не успях да го завърша навреме.

Декември е месец за предколедни пътешествия, домашен уют и равносметки. И докато закъснявам със собствените си равносметки, искам да ви разкажа частица от пътуването ни до Германия, ухаеща на вурст и греяно вино и готова да стопли и най-зъзнещата душа със своята празнична коледна атмосфера и вековни традиции.

🍁 Galitastes бюлетин – посрещни есента с любими рецепти с тиква

Здравейте и добре дошли в новия есенен бюлетин на Galitastes. Като говорим за сезона на падащите листа, вие преминахте ли на вълната на тиквите, топло лате и уютните пуловери? Ако все още не сте, в този брой ще намерите златните ми рецепти, с които да поканите есента във вашия дом и да посрещнете студените дни.

Четете по-надолу, за да разберете как лесно да си приготвите pumpkin spice подправка, която да използвате както в тиквено лате, така и в ароматен хляб с тиква и черен шоколад.

💌 Galitastes бюлетин – рецепта за критска салата Дакос 🇬🇷

Започнах да пиша бюлетина от родното Черноморие, когато в мислите си преживявах отново моето гръцко лято. Спомените ми за топлите дни под стържещите звуци на щурците и неустоимата средиземноморска храна са събудени от най-новата ми кулинарна книга Yiayia (“баба” на гръцки), която разказва истории из кухните на гръцките баби и ни учи на техните класически рецепти, преминали теста на времето.

Прелиствайки страниците, една специфична история, тази на баба Елеутерия, ме пренася на остров Крит. Yiayia има собствена таверна на острова повече от 20 години и издава тайната на най-вкусната си рецепта – тази за критската салата, още позната като Дакос

Ако ви е интересно да научите повече за историята на салата Дакос и да грабнете моята изпитана рецепта – четете бюлетина тук.

🍦📚🍴Galitastes бюлетин – Ресторант на годината, акценти в блога и вдъхновение през май

В началото на 2023 с моя приятел си поставихме няколко резолюции за годината, една от които е да се храним по-рядко навън. Разбира се не сме изгубили желание да обикаляме ресторанти, просто решихме да го правим по-осъзнато и, по възможност, когато има повод. Повод се намери, тъй като правим една година от преместването ни в София, а желанието ни да го отпразнуваме подобаващо ни отведе в Ресторант на 2022.

Вижте мнението ми за ресторанта и научете кои са новите книги в колекцията ми като прочетете целия бюлетин тук.

✨ Бюлетин за март и април и как за малко ни се размина вечеря в Мишлен ресторант ✨

Миналия месец трябваше да сме в Модена на вечеря при Масимо Ботура. Резервация, която бях направила преди 6 месеца като подарък за юбилея на моя приятел. За радост или не, март и април се оказаха доста динамични покрай екскурзиите ни до Мадрид и Кипър, както и зачестилите ни пътувания между Пловдив и София.

Затова с толкова много ангажименти, решихме да отменим резервацията и да прекараме повече време с близките си.

Прочетете цялата история и вижте какво сготвих, харесах и напазарувах през март и април в архива на изданието тук.

Февруари ’23 – акценти, идея за Свети Валентин и подаръци за кулинари 💘

Миналият месец нямаше бюлетин, затова се вълнувам да ви споделя за последните си преживявания и новостите в блога.

2023-та за мен започна в Истанбул, раят за всеки кулинарен ентусиаст. А тези няколко дена, прекарани в преоткриването на богатото кулинарно наследство на града, ме мотивираха и вдъхновиха да създам нови рецепти за блога, които се надявам много скоро да споделя. 

Архив на изданието на бюлетина, моето предложение как да отбележете празника и идеи за за подаръци в последния момент можете да прегледате тук.

Декември ’22 – 🍹 Рецепта за домашен Бейлис, любими подкасти и още 💫

Да започнеш ново хоби е предизвикателство. Особено, когато работата на пълно работно време заема по-голямата част от ежедневието ти, а старото хоби – свободните уикенди. Въпреки това, няма нищо по-вълнуващо от това да се впуснеш в новото и непознато, особено когато нещата ти се получават 🍸

Архив на изданието на бюлетина и новогишната ми рецепта за домашен Бейлис можете да прегледате тук.


Ноември 22 – Добре дошли в бюлетина на Galitastes 💌 🍐

Здравейте и добре дошли в първия брой от бюлетина на Galitastes, с който искам да ви направя част от своето кулинарно приключение. Главният герой на пилотното издание е крушата – есенния плод, който очаквах с огромно нетърпение. Първата рецепта, която споделям, е за галет с круши и лешници и желая заедно да разкрием тази автентична френска рецепта, която нося от последното си пътуване до града на любовта и маслото – Париж.

Архив на изданието на бюлетина, рецептата ми за галет с круши и лешници и още две бонус рецепти можете да прегледате тук.